, ,

9 Νοεμβρίου, 2022

Press Room

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Σέρρες στην απεργιακή κινητοποίηση


Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε για τις 9 Νοεμβρίου.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Σερρών και συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Σερρών, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σερρών, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σερρών, συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σερρών εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, εργαζόμενοι του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,  συνταξιούχοι, εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΣΣ, του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, εκπρόσωποι κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25) και μέλη της πρωτοβουλίας κατά της ακρίβειας και του πολέμου.

«Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα, η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο στο ψήφισμά του.

«Να μάθουμε να ζούμε αξιοπρεπώς με τον μισθό μας. Δεν μπορεί να παραμένει καθηλωμένος ο μισθός του εργαζόμενου όταν τα πάντα αυξάνονται, το καλάθι της νοικοκυράς, η ενέργεια κτλ. Ο δημόσιος υπάλληλος έχει βάλει πλάτη για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα μέσα στην πανδημία του κορονοϊού» τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών Βασίλης Παπαχρήστου.

Η δεύτερη συγκέντρωση έλαβε χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας από Σωματεία και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Την κινητοποίηση στήριξαν τα Σωματεία: Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών, Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Σερρών, Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ,η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών και ο Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Μηχανικών-ΣΜΗ ΔΙΠΑΕ Σερρών.

«Κύριο διεκδικητικό αίτημα :σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους και κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» αναφέρει η ανακοίνωση των συμμετεχόντων.

Αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών.