Δήμος Ηράκλειας: Εκδήλωση στo πλαίσιo των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ


Εκδήλωση – επιτόπια ενημέρωση μέσω κινητής μονάδας (VAN),θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 02 Ιουνίου ο Δήμος Ηράκλειας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ. Βάσει του προγράμματος η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στις 10 το πρωί στο παλιό Δημαρχείο στα Κ.Ε.Π . της Δημοτικής Ενότητας Στρυμονικού και στη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Σκοτούσσας.

Η κινητή μονάδα (VAN) θα είναι ειδικά εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον θέλει να ενημερωθεί ατομικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηράκλειας, βασικός άξονας της εκδήλωσης – επιτόπιας ενημέρωσης θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής, κοινωνικοποίησης παιδιών και υλοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης και θέματα οικογενειακού οικονομικού προϋπολογισμού των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ, παρέχοντας με διαδραστικό τρόπο σημαντικές συμβουλές.
Επίσης θα δοθούν είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα) και υγιεινά σνακ, εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα, αντιστρές τετράδια για την μείωση του ψυχολογικού στρες και κουμπαράδες, ατζέντες και κομπιουτεράκια για την καταγραφή και τον υπολογισμό του οικογενειακού οικονομικού προϋπολογισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή του τηλεφωνώντας από σταθερό χωρίς χρέωση: 8001001770, από κινητό: 6907650399ή να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους υπηρεσίες που υποβάλλατε την αίτησή σας στο ΤΕΒΑ. Επίσης μπορούν ενημερωθούν για την εκδήλωση στην κεντρική σελίδα στο Facebook “ ΤΕΒΑ Συνοδευτικές Δράσεις ΠΚΜ” και στις επιμέρους σελίδες των δήμων.