,

17 Μαρτίου, 2021

Press Room

ΔΕΥΑΣ: Υπογραφή σύμβασης νέου καταθλιπτικού αγωγού τριών χιλιομέτρων.


Υπεγράφη σήμερα η  σύμβαση για την κατασκευή νέου τμήματος καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης, που θα συνδέει το νέο Διυλιστήριο Νερού με το αντλιοστάσιο του Αγίου Γεωργίου Πρόκειται για μια παρέμβαση με προϋπολογισμό 1.380.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται κατά 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια δεν θα επιβαρύνει στο παραμικρό τους Σερραίους δημότες.

«Ο νέος αγωγός συμβάλλει στη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νέου Διυλιστηρίου Νερού στον Άγιο Ιωάννη καθώς επιτρέπει τη διαχείριση των συνολικών υδατικών αναγκών της πόλης των Σερρών», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.Είναι η πρώτη φορά που στο Δήμο Σερρών εγκαθίσταται αγωγός ύδρευσης διατομής Φ 630, που είναι διπλάσιος από τον υφιστάμενο.

Ο νέος αγωγός μήκους 3 χιλιομέτρων θα επιτρέπει τη μεταφορά πολλαπλάσιων ποσοτήτων νερού καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες υδροδότησης της πόλης. Το έργο θα κατασκευάσει η Τεχνική Εταιρία Σερρών Α.Ε., στην οποία κατοχυρώθηκε με έκπτωση 38% επί του αρχικού προϋπολογισμού.