,

17 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Δ.Π.Σ: Ο κ. Χρυσάφης αδικαιολόγητα κατηγορεί όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ότι παραμέλησαν την περιοχή Σιγής


«Ο κ. Χρυσάφης αδικαιολόγητα κατηγορεί όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ότι παραμέλησαν την περιοχή Σιγής» αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων. «Ο κ. Χρυσάφης ή δεν γνωρίζει τίποτε από την περιοχή Σιγής και κατηγορεί όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές (Βλάχου, Μωυσιάδη, Μητλιάγκα, Αγγελίδη), ή ακολουθεί την παλαιοκομματική τακτική της “καμένης γης”, για να δικαιολογήσει την γενικότερη απραξία του, ανεπάρκεια και το μηδενικό του έργο στα δυόμιση χρόνια της δημαρχιακής του θητείας» σημειώνουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής με ημερομηνία 11-01-2022, σχετικά με την περιοχή Σιγής, ο κ. Χρυσάφης δεν χάνει την ευκαιρία και μεταξύ άλλων δηλώνει και πάλι ότι “η περιοχή Σιγής για πολλά χρόνια ήταν παραμελημένη”.

Ο κ. Χρυσάφης ή δεν γνωρίζει τίποτε από την περιοχή Σιγής και κατηγορεί όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές (Βλάχου, Μωυσιάδη, Μητλιάγκα, Αγγελίδη), ή ακολουθεί την παλαιοκομματική τακτική της “καμένης γης”, για να δικαιολογήσει την γενικότερη απραξία του, ανεπάρκεια και το μηδενικό του έργο στα δυόμιση χρόνια της δημαρχιακής του θητείας.

Ο κ. Χρυσάφης πρέπει να γνωρίζει ότι:

1) Στην περιοχή Σιγής από την εισφορά σε χρήμα υλοποιήθηκαν: α) το 2006 το έργο “Διανοίξεις-ασφαλτοστρώσεις δρόμων” προϋπολογισμού 1.099.900 ευρώ και β) Το 2009 το έργο “Διανοίξεις δρόμων στην περιοχή Σιγής” προϋπολογισμού 985.000 ευρώ.

2) Είναι βέβαιο ότι έγιναν και άλλα έργα πριν το 2006.

3) Πριν από το 2011 κατασκευάστηκαν στην περιοχή Σιγής το 6ο γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο.

4) Η χρηματοδότηση επίσης για την κατασκευή του 6ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Σιγής είχε εξασφαλιστεί κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής θητείας του κ. Φωτιάδη. Με τον “Καλλικράτη”, λόγω του ότι οι αρμοδιότητες των σχολείων μεταφέρθηκαν στους Δήμους, η δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων συνέχισε τις διαδικασίες και κατασκεύασε και εγκαινίασε στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 το 6ο δημοτικό σχολείο στην περιοχή Σιγής.

5) Υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά, ότι στην περιοχή Σιγής, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, υλοποιήθηκαν και εξασφαλίσθηκαν έργα προϋπολογισμού 8 εκ. €.

Συγκεκριμένα:

α) Έργα αναπλάσεων και ομβρίων δικτύων προϋπολογισμού 660.000 € (υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2011-2014).

β) Διανοίξεις οδών προϋπολογισμού 400.000 € (υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2011-2014).

γ) Εργασίες οδοστρωσίας – ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 300.000 € (υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2014-2019).

δ) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων προϋπολογισμού 2.281.000 €. (υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2014-2019).

ε) Κατασκευή δικτύου ομβρίων προϋπολογισμού 4.309.000 € (Το έργο αυτό παραδόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων στη σημερινή δημοτική αρχή με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και έτοιμο εργολάβο κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2014-2019). Ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει ειλικρίνεια και γενναιοψυχία.