,

1 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν γυμνάσια και Λύκεια στις Σέρρες – Δωρεάν rapid tests από τον Δήμο Σερρών σε καθηγητές και εργαζόμενους.


Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα χτύπησε το κουδούνι για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Νομού Σερρών οι οποίοι επέστρεψαν έπειτα απο απουσία αρκετών μηνών και πάλι στα θρανία τους.
Επίσης στα σχολεία επέστρεψαν και οι καθαρίστριες με αυξημένο μάλιστα ωράριο κατά δύο ώρες.
ο δήμος Σερρών θα διενεργεί δωρεάν rapid test και στους καθηγητές όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους δασκάλους.
Η ανακοίνωση του Δήμους Σερρών:
Στην κάλυψη με τη διενέργεια δωρεάν rapid tests όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που επαναλειτούργησαν σήμερα δια ζώσης προχωρά ο Δήμος Σερρών με στόχο την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορωνοϊού στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του Δήμου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Σερρών έχει προαιρετικό χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 edu.testing.gov.gr για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών απαντά στις ανάγκες για προληπτικές εξετάσεις στις σχολικές μονάδες.

Έρχεται, δε, σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που έχει λάβει όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Σερρών για την υποστήριξη και προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με τη δωρεάν διανομή tablets, τη λειτουργία πυλών θερμομέτρησης, διανομή δωρεάν μασκών, απολύμανση των χώρων και ενίσχυση της καθαριότητας στα σχολεία.

Εξάλλου, ήδη, ο Δήμος Σερρών, πέραν της διενέργειας δωρεάν rapid tests σε εργαζόμενους στον Δήμο και στις Δημοτικές επιχειρήσεις. παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχων στους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, σε σχολικές καθαρίστριες, βρεφονηπιοκόμους και εργαζόμενους στους βρεφικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ του Δήμου, καθώς και στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Δομών Εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Α΄ και Β΄ Βαθμού Εκπαίδευσης Σερρών.

«Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για αυτό τον λόγο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων στον Δήμο μας, λάβαμε μέριμνα, ώστε εκπαιδευτικοί, σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες να εξετάζονται δωρεάν για COVID-19 εφόσον το επιθυμούν.

Έτσι, καλύπτουμε, πλέον, τις ανάγκες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία του Δήμου Σερρών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

φωτιστικά inde.gr