, ,

31 Μαρτίου, 2022

Press Room

Χωρίς Καλλιτεχνικό Διευθυντή το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών-Δεκτή η ένσταση της Καλλιόπης Ευαγγελίδου


Προσφύγαμε ως ΔΗΠΕΘΕ στο άρθρο 152 ώστε να ακυρωθεί η ένσταση της Καλλιόπης Ευαγγελίδου η οποία δικαιώθηκε από την αποκεντρωμένη Διοίκηση δηλώνει σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σάββας Ρίζος, ο ίδιος θεώρει ότι θα δικαιωθούν καθώς η απόφαση που αφορά στην ακύρωση άργησε να έρθει 4,5 μήνες.

Με την απόφαση του συντονιστή αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνονται , η απόφαση διορισμού του Γιώργου Ανδρέου, αλλά και όλος ο διαγωνισμός γενικότερα καθώς σύμφωνα με την αποκεντρωμένη, δεν μπορεί να εμπεριέχει όρους που αποκλείουν ομάδα ενδιαφερομένων. Ο κύριος Ρίζος απαντώντας σε αυτό δήλωσε πως ο όρος που τώρα έκανε ένσταση η κ. Ευαγγελίδου, υπήρχε και όταν έγινε η δική της προκήρυξη και είχε προληφθεί ως καλλιτεχνική διευθύντρια.

Η Αποκεντρωμένη επίσης στην απόφαση της αναφέρει πως δεν έπρεπε τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ να είναι αυτά που θα εξέταζαν την ένσταση που κατατέθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ από την κ. Ευαγγελίδου, καθώς αυτή έπρεπε να εξεταστεί από δευτεροβάθμιο οργανο. Για να εξετάσει την ένσταση αυτή το ΔΗΠΕΘΕ προσέλαβε νομικό σύμβουλο ώστε να είναι σίγουρη η διοίκηση πως όλα θα γίνουν σωστά και δεν θα υπάρχει κανένα σημείο στο οποίο θα μπορούσε να πατήσει η κ. Ευαγγελίδου ώστε να κινηθεί νομικά.

Σε ότι αφορά το ερώτημα, γιατι δεν περίμεναν να συζητηθεί η ένσταση της Καλλιόπης Ευαγγελίδου από την αποκεντρωμένη και μετα να παρουσιάσουν τον Γιώργο Ανδρέου και να υπογράψουν μαζί του μια σύμβαση, η οποία πια δεν ισχύει …;;; ο κ. Ριζος αρκέστηκε να απαντήσει πως το ΔΗΠΕΘΕ είναι ζωντανός οργανισμός και πρέπει να λειτουργεί γρήγορα και όχι να περιμένει να βγούνε αποφάσεις επι αποφάσεων.

https://www.youtube.com/watch?v=pK20oplSuxc&t=15s