, , ,

16 Σεπτεμβρίου, 2023

Press Room

Bασίλης Ρόκος- Συνάντηση Συνάντηση με τον πρόεδρο των συμβασιούχων εργαζομένων φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας του Νοσοκομείου Σερρών


Συνάντηση με τον πρόεδρο των συμβασιούχων εργαζομένων φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Κώστα Πετρίδη είχε την Παρασκευή 15/09 ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΚΜ, κ. Βασίλης Ρόκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε:

“Είμαστε από το 2016 με 2 διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Ως εργαζόμενοι περάσαμε από δύσκολες καταστάσεις κατά την περίοδο του κορωνοϊού. Καθώς οι συμβάσεις λήγουν στις 30/09 η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει τους ιδιώτες εργολάβους στην καθαριότητα, στην φύλαξη και στην σίτιση. Είμαστε δυστυχώς ένα βήμα πριν τις απολύσεις”.

Ο επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας» κ. Ρόκος δήλωσε:

«Δυστυχώς υπάρχει υποστελέχωση και ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας της Περιφέρειας. Η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών θα εντείνει το πρόβλημα και θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Πέραν αυτού, δεν νοείται ένα νοσοκομείο όπως είναι αυτό των Σερρών να βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία αλλά να υπάγεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η βελτίωση και την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας όπως και των υποδομών υγείας, για να επέλθει και να πραγματοποιηθεί είναι απαραίτητη προϋπόθεση να στηριχθεί και από το κεντρικό κράτος κάτι το οποίο Περιφερειακή μας ενότητα θα επιδιώξει.

Μερικές από τις προτάσεις του προγράμματος της «ΣΥΝ-εργασίας» για τον τομέα της υγείας είναι οι ακόλουθες:

1. Επένδυση σε υποδομές

2. Ενίσχυση του προσωπικού υγείας

3. Προώθηση της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας

4. Προώθηση της τηλεϊατρικής και της ψηφιακής υγείας

5. Ενίσχυση της συνεργασίας και συντονισμού

6. Ενίσχυση της εκπαίδευσης και της έρευνας

7. Προώθηση της συμμετοχής των πολιτών

8. Ενίσχυση της υγείας στις αγροτικές περιοχές

9. Ανάπτυξη προγραμμάτων για ευπαθείς ομάδες

10. Ενίσχυση της διαχείρισης κρίσεων και έκτακτων αναγκών Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της «ΣΥΝ-εργασίας» στο www.vasilisrokos.gr