, , ,

9 Ιουνίου, 2022

Press Room

Αυτοψία του ΕΛΓΑ στου Δήμους Σιντικής & Ηράκλειας – Μεγάλες οι καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα


Αυτοψία στα αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Κοίμησης, Καμαρωτού και Χορτερού, που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής την προϊσταμένη κ. Λιτσα Λαχουρά, παρουσία της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Σερρών κ Φωτεινής Αραμπατζή, των προέδρων των χωριών, αλλά και αγροτών, τα χωράφια των οποίων χτυπήθηκαν από το χαλάζι.

Στο Χορτερό του Δήμου Σιντικής οι πατατοπαραγωγοί είδαν την σοδειά τους να καταστρέφετε και οι ίδιοι να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ΈΛΓΑ.

H κ .Αραμπατζή ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές που προξένησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και το χαλάζι στις αγροτικές καλλιέργειες, με την ίδια να τονίζει στους παραγωγούς ότι “από την πρώτη στιγμή που έπληξε η θεομηνία την περιοχή, επικοινώνησε αμέσως με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ από τους οποίους υπήρξε άμεση κινητοποίηση προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής.

Στο τοπικό διαμέρισμα της Κοίμησης καλαμπόκια και βαμβάκια έχουν καταστραφεί από την σφοδρή χαλαζόπτωση και από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών.

Οι αγρότες βλέπουν πως ότι και να γίνει από εδώ και πέρα δυστυχώς δεν μπορούν να βγάλουν τα έξοδα που έκαναν γι’αυτό και ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=dMERZIvkp4M&ab_channel=DiktyoTV