,

28 Απριλίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Αίτημα της ΟΕΒΕΣ για Άρση της εξαίρεσης των ΚΑΔ 56.30.10.04 για την επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους.


Σέρρες, 27/4/2021

Αρ. Πρωτ.: 2181

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,

κο Άδωνι Γεωργιάδη

 

Αίτημα: Άρση της εξαίρεσης των ΚΑΔ 56.30.10.04 για την επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους

 

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με αφορμή την επανέναρξη της δραστηριότητας της Εστίασης στις 3 Μαΐου, οφείλουμε να καταθέσουμε το αίτημα της επαναδιατύπωσης της σχετικής ΚΥΑ, με τις απαραίτητες διευκρινήσεις, που εντάσσουν στην επανεκκίνηση και τον ΚΑΔ 56.30.10.04 για την επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους.

Στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών ήδη πολλά καταστήματα με τον εν λόγω κωδικό λειτουργούν με την υπηρεσία take away και δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν του ευρύτερου ανοίγματος της Εστίασης, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται στην τοπική αγορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν ως γνωστόν με βάση τις άδειες τους και όχι τους ΚΑΔ, οι οποίοι επελέγησαν για τυπικούς φορολογικούς λόγους. Επειδή λοιπόν το θέμα των αποκλεισμών που δημιουργεί το κριτήριο των ΚΑΔ έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα δίκαιων διαμαρτυριών από τους εκπροσώπους τους κλάδου της Εστίασης, ζητούμε την άμεση λύση του, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες δυστοκίες και αγκυλώσεις στην κατά τα άλλα συνετή απόφαση του ανοίγματος της Εστίασης.

 

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                          Η Γ. Γραμματέας

Κοτσαμπάς Σωτήριος                          Σπλήνα Μελπομένη

φωτιστικά inde.gr