, , ,

28 Μαρτίου, 2022

Press Room

60 Χρόνια Θύελλα – Η έκθεση φωτογραφίας που ζωντάνεψε τις μνήμες μιας ολόκληρης πόλης


Συγκίνηση και αναμνήσεις ήταν τα δύο συναισθήματα που επικρατούσαν το απόγευμα της Πέμπτης στην έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της ιστορικής ομάδας «Θύελλα Σερρών». Την έκθεση φωτογραφίας συνδιοργάνωσαν το αθλητικό σωματείο ΘΥΕΛΛΑ και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών. Το πάρκο του Ιερό Ναού της Ευαγγελίστριας γέμισε με φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την πορεία της «Θύελλας».

Πρόκειται, για μια δράση προβολής της τοπικής ιστορίας των περιοχών Καμενίκια, Ομόνοια και Καλύβια. Η έκθεση επανάφερε στο προσκήνιο τα ονόματα των ηρώων της Β’ Εθνικής και όχι μόνο, καθώς η Θύελλα από τα τέλη της δεκαετίες του ‘70 έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 αγωνιζόταν σε Εθνικές κατηγορίες.

Οι άνθρωποι του Αθλητικού Σωματείου επισκεφτήκαν σπίτια, άκουσαν ιστορίες και έμαθαν για την ίδρυση της Θύελλας και την ιστορική σημασία της. Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Θύελλας συγκινημένοι θυμήθηκαν τους αγώνες που έπαιξαν και μίλησαν στο Δίκτυο Τηλεόραση. Την έκθεση φωτογραφίας επισκέφθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από τα μέλη του αθλητικού σωματείου για την Σερραίικη ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=YGgvdsV6Y0k&ab_channel=DiktyoTV