, , ,

22 Αυγούστου, 2022

Press Room

4η η Εθνική ομάδα στον πίνακα μεταλλίων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου-Τι λεει ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής


Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Ελίνα Τζένγκο, η Κατερίνα Στεφανίδη και 33 ακόμη αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήμα Στίβου 2022 στο Μόναχο της Γερμανίας κάνοντας όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες υπερήφανους για τις επιδόσεις και τα μετάλλια που απέσπασαν. Ο Γιάννης Λιούμπας, ταμίας του ΣΕΓΑΣ ήταν ο αρχηγός της Ελληνικές αποστολής, ο οποίος συνεχάρη και τους 38 αθλητές που πήραν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήμα.

Μιλώντας στο Δίκτυο Τηλεόραση, ο κ. Λιούμπας ανέφερε πως οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν πολλά με πολύ λίγα, ωστόσο η Εθνική ομάδα έφτασε στην 4η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Ο ίδιος όπως τονίζει νοιώθει υπερήφανος αλλά συνάμα πικραμένος, καθώς όλοι οι αθλητές θα έπρεπε να στηριχθούν περισσότερο από την Πολιτεία.

Ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής περιγράφει τα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους άθλησης κατά την προετοιμασία των αθλητών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιούμπας αναφέρει ότι οι Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις «ρημάζουν» στο πέρασμα του χρόνου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι αθλητές χρησιμοποιούν ένα σκεβρωμένο δάπεδο, στο Ολυμπιακό στάδιο δεν υπάρχει χώρος ρίψεων και το Καυτατζόγλειο λειτουργεί με προβλήματα.