, , ,

7 Απριλίου, 2022

Press Room

Απεργιακή συγκέντρωση από σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών


Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης διοργάνωσαν σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών. Τα μέλη των συνδικαλιστικών σωματείων απαιτούν επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού και αύξηση των συντάξεων.

«Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει φορτώσει τεράστια βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Ο μισθός μας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα του μήνα. Εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες από εμάς. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση», βροντοφώναξαν τα μέλη του σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σερρών, το σωματείο επεξεργασίας μετάλλου Νομού Σερρών, το σωματείο νοσοκομειακών γιατρών το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ και ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Σερρών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ενός συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Σερρών Λευτέρης Κατιρτζόγλου κατηγόρησε την ΓΣΕΕ ΚΑΙ την ΑΔΕΔΥ ότι εξήγγειλαν μια απεργία χωρίς πρώτα να ενημερώσουν τον κόσμο και χωρίς να κάνουν συλλαλητήρια το απόγευμα, ώστε η απεργία να ήταν η κορύφωση όλων των δράσεων που θα κινητοποιήσει όλο τον κόσμο να βγει στο δρόμο.

https://www.youtube.com/watch?v=CbLJ_DmB2jc