26 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Ζάκυνθος: Αποφυλακίστηκε ο δάσκαλος που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση!


Δικαστήριο στην Πάτρα έκρινε ότι αγγίγματα στην πλάτη δεν αποτελούν αποπλάνηση – Η κατηγορία σε βάρος του μετατράπηκε από αποπλάνηση και ασέλγεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου συγκλονιζόταν από την είδηση πως ένας δάσκαλος κατηγορούνταν για αποπλάνηση εννέα ανήλικων μαθητριών του.

Μετά από 14 μήνες πίσω από τα κάγκελα για τον 56χρονο, δικαστήριο στην Πάτρα απεφάνθη την Τετάρτη ότι ο δάσκαλος που είχε κατηγορηθεί για την αποπλάνηση είναι αθώος επιτρέποντάς του να γυρίσει στο νησί και να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Λίγες ώρες μετά την αθώωσή του ο δάσκαλος μίλησε και εξήγησε πως πλέον περιμένει με αγωνία πότε θα επιστρέψει και πάλι στις σχολικές αίθουσες.

«Καταστράφηκε η αξιοπρέπειά μου και η ζωή μου. Από την πρώτη στιγμή είχα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα νιώθω δικαιωμένος. Περίμενα καρτερικά τη μέρα που θα αποδεικνυόταν η αθωότητά μου και το μόνο που θέλω είναι να ξαναγυρίσω κοντά στους μαθητές μου που τόσο πολύ αγαπώ» είπε ο 56χρονος δάσκαλος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Πάτρα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν 2,5 έτη χρόνια φυλάκισης με αναστολή, μετατρέποντας την κατηγορία από αποπλάνηση και ασέλγεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της αποπλάνησης εννέα ανήλικων μαθητριών του. Ο 56χρονος κρίθηκε αθώος για τις επτά περιπτώσεις και ένοχος- κατά πλειοψηφία- για την περίπτωση δύο μικρών κοριτσιών (είναι αδελφές) το 2015 και το 2017.