5 Ιουλίου, 2020

Press Room

Υπουργείο Υγείας: 2.500 μόνιμες προσλήψεις από το επικουρικό προσωπικό


Νέες δηλώσεις σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για διορισμούς από τις λίστες του επικουρικού προσωπικού, πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «εντός λίγων μηνών, έχουμε κάνει παραπάνω από 5.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει πως οι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μείνουν όλοι στο Σύστημα Υγείας, θα μονιμοποιηθούν. «Εξετάζουμε το πώς θα μετατρέψουμε θέσεις επικουρικών γιατρών σε Επιμελητές Β’, για να μείνουν κι αυτοί» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, με πρόσφατες δηλώσεις του εξήγγειλε τη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων στην Υγεία από τον συνολικό σχεδιασμό για 5.000 προσλήψεις.

Μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει ότι χιλιάδες από τις θέσεις επικουρικού προσωπικού θα μετατραπούν σε μόνιμες.

Όπως είχε σημειώσει ο αρμόδιος υπουργός,  «5.000 προσλήψεις, 700 μόνο για τα νησιά μας, μέσα ατομικής προστασίας, οριζοντίως δώρα και επιδόματα για όλους. Έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός ότι, όλοι αυτοί οι νοσηλευτές κατ’ αρχάς οι επικουρικοί πριν τον κορονοϊό και κατά τη διάρκεια του κορονοϊού θα μονιμοποιηθούν – μιλάμε για 2.500 νοσηλευτές».

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «προκηρύσσονται θέσεις για τις εντατικές 1.500 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Η Κυβέρνηση μελετά και θα υλοποιήσει τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών β’ και επίσης προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι».