23 Ιουλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Υπουργείο Άμυνας και ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή, αγνοήστε αυτό το fake μήνυμα για επιστράτευση!


Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες πολίτες ένα fake sms που διακινείται, δήθεν για επιστράτευση, λόγω των εξελίξεων στο Αιγαίο.

Το υπουργείο Άμυνας και η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν να επιστήσουν την προσοχή στους πολίτες, καλώντας τους να το αγνοήσουν. Παράλληλα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους αποστολείς του εν λόγω μηνύματος.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα με αποστολέα το υπουργείο Άμυνας καλεί τους παραλήπτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να τους χορηγηθεί φύλλο πορείας «με σκοπό την ένταξή σας στο στρατιωτικό επεισόδιο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

Διευκρινίζεται ότι το μήνυμα (SMS) που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από τον Στρατό, είναι παντελώς ψευδές.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με τους αποστολείς του παρακάτω μηνύματος (SMS).

Το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. για το fake SMS

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα (SMS), που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από τον Στρατό. Το μήνυμα αυτό είναι καταφανώς απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

φωτιστικά inde.gr