15 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: Λύνει τη σιωπή του ο γιατρός που κατηγορήθηκε για το θάνατό της


Αμφισβητεί πλήρως το περιεχόμενο του πιστοποιητικού που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ποινική δικογραφία σε βάρος του με βαριές κατηγορίες, ο ιατρός-φίλος της Ειρήνης Λαγούδη.

Πρόκειται για τον σύντροφο της 43χρονης που στοχοποιήθηκε για το θάνατο της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της, στη Φωτμού τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός, μέσω ατόμου της εμπιστοσύνης του στην Αθήνα, κατέθεσε χθες Πέμπτη 14 Νοεμβρίου υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας ως ψευδές και συκοφαντικό το περιεχόμενο του επίμαχου εγγράφου.

Το υπόμνημα έχει ακόμη ως αποδέκτες, τις δικαστικές – εισαγγελικές αρχές του Αγρινίου.

Ο γιατρός επαναλαμβάνει, όπως έκανε και ο δικηγόρος του παλιότερα, πως δεν υπάρχει καμία προσωποποιημένη δίωξη για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη και εκφράζει μια σειρά από ερωτηματικά, για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε και αναπαράχθηκε το επίμαχο πιστοποιητικό.

«Στοχοποίηση και τεράστια ηθική βλάβη»

Όπως τονίζει με αφορμή το πιστοποιητικό ξεκίνησε ένας νέος κύκλος στοχοποίησης σε βάρος του.

«Ουδέποτε λοιπόν δεν προτάθηκαν και δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον μου από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου! Οι διώξεις ήταν και παραμένουν ακόμη και μέχρι σήμερα κατά αγνώστων. Παρ΄ολα αυτά τα ΜΜΕ βούιξαν αναπαράγοντας την “αποκλειστική είδηση” της δήθεν προσωποποίησης εναντίον μου των αρχικών κατά αγνώστων διώξεων», σημειώνεται συγκεκριμένα στο υπόμνημα.

Ο γιατρός παραθέτει ακόμη τον τρόπο με τον οποίον έγινε η διαρροή και αναπαραγωγή του εγγράφου, επισημαίνοντας: «Το πιστοποιητικό αυτό δεν αναγράφει την πραγματική αλήθεια. Θεωρώ πως συντάχθηκε με δόλο έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί για να με πλήξει προσωπικά, για λόγους υποκειμενικούς και σκοπούς όχι έντιμους από την πλευρά της οικογενείας της Ειρήνης Λαγούδη».

Αναφέρει επίσης πως θα προβεί σε νομικές κινήσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεπλάκησαν στην «τρομερή σκευωρία» σε βάρος του, που τον συκοφάντησαν ή διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις προκαλώντας του τεραστίων διαστάσεων ηθική βλάβη.

Τέλος, από τους δικαστικούς λειτουργούς, που είναι αποδέκτες του υπομνήματος του, ζητά να προχωρήσουν σε έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε το «ψευδούς περιεχομένου» πιστοποιητικό, για το ποιος το συνέταξε και γιατί αναγράφει ψευδώς, πως υπάρχει ποινική δικογραφία σε βάρος του με βαρύτατα αδικήματα.

Το χρονικό

Στις 8 Ιανουαρίου 2018 η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη, μητέρα τριών παιδιών, εντοπίζεται νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, σε απόμερη περιοχή στην θέση Μυρτιά, στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου της Τριχωνίδας.

Το σώμα της άτυχης γυναίκας, που είχε εξαφανιστεί από τις 6 Ιανουαρίου έφερε εγκαύματα, κυρίως στα χέρια.

Η οικογένειά της έκανε λόγο για δολοφονία και ραντεβού θανάτου. Ο αδερφός της, Γιώργος Λαγούδης, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια:

«Η Ειρήνη είχε χρήματα και λίγο πριν πεθάνει είχε πάρει 75.000 ευρώ από την πώληση ενός χωραφιού. Στην τράπεζα υπάρχει το μεγαλύτερο ποσό (περίπου 50.000 ). Τα υπόλοιπα έλειπαν. Ξέρω ότι πλήρωσε κάποιες υποχρεώσεις της αλλά λείπει ένα σεβαστό ποσό που δεν ξέρω που μπορεί να το έχει δώσει».

«Η Ρηνούλα ήταν άνθρωπος που έδινε τη βοήθεια της σε όποιον τη ζητούσε. Κάποιος την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε αυτή τη βοήθεια τη συγκεκριμένη και η Ρηνούλα βρέθηκε τόσο μακριά. Δεν είχε λόγο να φύγει τόσο μακριά να πάει κάπου άλλου και δεν είχε σκοπό να πάει» είχε πει μία φίλη της.