16 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Υποχρεωτικός γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών κατά την προσχολική ηλικία


Νομοσχέδιο που θα επιβάλλει τον εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το σχετικό σχέδιο νόμου θα κατατεθεί αμέσως μετά των Φώτων, καθώς ο ίδιος έχει θέσει ως προσωπικό στοίχημα την πάταξη του φαινομένου ύπαρξης γονέων που δεν κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια. «Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους. Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αφορά, όμως, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: Παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξή του ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία, απαντώντας με αυτό τον τρόπο εμμέσως στις αντιδράσεις για τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, προσθέτοντας ότι είναι «ο θεματοφύλακας της δημόσιας δωρεάν υγείας». Όπως λέει, «οι ιδιωτικές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και θα εξακολουθήσει να είναι».