14 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση στην Π.Ε. Σερρών μετά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 20:00 η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας, της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης λόγω των καιρικών συνθηκών. Με βάση όλες τις αναφορές των αρμοδίων, η κατάσταση σε όλη την Π.Ε. Σερρών κρίνεται ως απολύτως ελεγχόμενη και ικανοποιητική με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιοχές. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών, εφιστάται η προσοχή των οδηγών κυρίως τις βραδινές και τις πρωινές ώρες, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.
Οι Δήμαρχοι ανακοίνωσαν ότι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 15/2 και την Τρίτη 16/2, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.
Επισημαίνεται πως αυτή την ώρα οι αλατιέρες των υπηρεσιών επιχειρούν στις γέφυρες, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο 15/2 θα είναι στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι για την ασφάλεια των οδηγών.