15 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και οι διατάξεις για το Φάρμακο


Δεκτό έγινε, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο κυρώνονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και άλλες διατάξεις. Ανάμεσα στις ρυθμίσεις και οι αλλαγές στο Φάρμακο, που έχουν συνοδευτεί από αντιδράσεις και στις οποίες το Υπουργείο προχώρησε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Νόμος του κράτους είναι πλέον το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνονται δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και άλλες διατάξεις, όπως αυτές που αφορούν στο Φάρμακο και οι οποίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς εκφράζονται φόβοι για τις επιπτώσεις τους στην καινοτομία και στα νέα φάρμακα.

Θετική αλλαγή η κατάργηση του τέλους εισόδου 25%, για τα νέα φάρμακα, μια υποχρεωτική έκπτωση που κατέβαλαν τα νέα φάρμακα τα πρώτα δύο έτη της κυκλοφορίας τους. Ένα μέτρο που το μόνο που κατάφερε είναι η δραστική καθυστέρηση εισόδου νέων φαρμάκων και σίγουρα δεν επέφερε τα αναμενόμενα έσοδα.

Μεταξύ των διατάξεων που ψηφίστηκαν, όμως, είναι και η ακανθώδης ρύθμιση για τις αλλαγές στην κατανομή του clawback, οι οποίες όμως ψηφίστηκαν αφού εισήχθησαν νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Διαβάστε τι αφορούν οι διατάξεις εδώ.

φωτιστικά inde.gr