10 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Βρετανία: Πρώην αστυνομικός αυτοκτόνησε γιατί φοβόταν μην κολλήσει κορωνοϊό την οικογένειά του


Μία οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Βρετανία, με έναν πρώην αστυνομικό να βάζει τέλος στη ζωή του, φοβούμενος μη κολλήσει κορωνοϊό την σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο 58χρονος Τζέιμς Κόνλεϊ Γουέμπστερ, βρέθηκε νεκρός στον κήπο του σπιτιού του στο Κράκινγκτον Χέβεν την 1η Απριλίου, με την τραγική ιστορία του θανάτου του να βγαίνει στην επιφάνεια από την Daily Mail. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο συνταξιούχος αστυνομικός, έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς είχε γίνει «παρανοϊκός και νευρωτικός» σχετικά με τον κορωνοϊό. Είχε βάλει τον εαυτό του σε καραντίνα από την ώρα που είχε παρουσιάσει συμπτώματα στα τέλη Μαρτίου.

Η σύζυγός του, Μορίν Γουέμπστερ αποκάλυψε πως είχε αποφασίσει να μπει σε καραντίνα προκειμένου να την προφυλάξει, όπως και τα παιδιά τους, Μαξ και Ρόμπιν. Στις 8 μέρες που έμεινε σε καραντίνα, μιλούσε μαζί τους μέσω της εφαρμογής Zoom, αλλά η σύζυγός του πρόσεξε μία αλλαγή στην συμπεριφορά του, αναφέροντας πως είχε γίνει «παρανοϊκός και νευρωτικός». Είπε πως η συμπεριφορά του στην διάρκεια της καραντίνας άλλαξε εντελώς και μετά την αυτοκτονία του, εντοπίστηκε ένα γράμμα έξι σελίδων δίπλα από το κρεβάτι του, όπου βρέθηκε απαγχονισμένος.

Σύζυγος αστυνομικού: Είχε γίνει παρανοϊκός με τον κορωνοϊό

Η Μορίν ανέφερε στην κατάθεσή της πως αρχικά στην περίοδο της καραντίνας, ο άντρας της ήταν κοινωνικός, αλλά άλλαξε συμπεριφορά καθώς περνούσαν οι μέρες. Είπε πως ο σύζυγός της «είχε γίνει παρανοϊκός σχετικά με το τι νομίζουν οι γείτονές του γι’ αυτόν», κάτι που «δεν ήταν φυσιολογικό για τον χαρακτήρα του».

Τη νύχτα πριν τον θάνατό του, όλη η οικογένεια δείπνησε με αποστάσεις μεταξύ τους, με τον πρώην αστυνομικό να προσπαθεί να διαβεβαιώσει σύζυγο και παιδιά πως η σκέψη του «θα είναι πιο ξεκάθαρη αύριο». Την επόμενη μέρα έβαλε τέλος στη ζωή του, με την σύζυγό του να βρίσκει ένα σημείωμα στην πόρτα που έγραφε: «μην μπεις μέσα, κάλεσε την αστυνομία».

«Πίστευα ότι στο μυαλό του δεν θα είχε ποτέ την σκέψη να αφαιρέσει την ζωή του. Μιλούσε για χρόνια για την δουλειά του και το πόσο θρήνο άφηνε πίσω του ένας άνθρωπος που αυτοκτονούσε», είπε η γυναίκα του, που εκτίμησε πως ο συνδυασμός του φόβου, της έκτασης του κορωνοϊού στα ΜΜΕ, η απώλεια ελέγχου και η καραντίνα, τον έκαναν νευρικό. Ο Τζέιμς Κόνλεϊ Γουέμπστερ είχε συνταξιοδοτηθεί το 2011 από την αστυνομία.

Ο Τζέιμς Κόνλεϊ Γουέμπστερ

Γιος αστυνομικού: Δεν τον είχαμε δει ξανά έτσι πριν τον κορωνοϊό

Σε δήλωσή του, ο γιος του, Μαξ, ανέφερε πως ο πατέρας του, του είχε μιλήσει στις 9:30 τη νύχτα πριν τον θάνατό του, λέγοντας πως θα καθόταν να παρακολουθήσει το Game of Thrones πριν πάει για ύπνο. «Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα πριν πιστέψει πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, αλλά από τότε που μπήκε σε απομόνωση, έγινε εντελώς ασταθής στην συμπεριφορά του. Εγινε αγχωτικός, παρανοϊκός και προσπαθούσε να ελέγχει τα πάντα. Το συζητούσαμε με την οικογένεια και ήταν η πρώτη φορά που τον βλέπαμε σε τέτοια κατάσταση», είπε.

Content retrieved from: https://www.iefimerida.gr/kosmos/bretania-proin-astynomikos-aytoktonise-logo-koronoioy.

φωτιστικά inde.gr