21 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Volvo: Εξομοιωτής οδήγησης με γεύση από gaming


Ο εξομοιωτής οδήγησης της Volvo Cars χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία gaming για την εξέλιξη ασφαλών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς, ο επαναστατικός εξομοιωτής μεικτής πραγματικότητας της σουηδικής εταιρείας χρησιμοποιείται για να γίνουν νέα άλματα στην ασφάλεια και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Μία εγκατάσταση με κινούμενο κάθισμα οδηγού, ένα τιμόνι με τεχνολογία αφής που προσφέρει feedback κι ένα headset εικονικής πραγματικότητας με κρυστάλλινη απόδοση είναι ορισμένα από τα βασικά συστατικά του συγκεκριμένου «εργαλείου».

Ωστόσο, ο εξομοιωτής της Volvo Cars αναβαθμίζει αυτό το concept σε ανώτερο επίπεδο, καθιστώντας δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την πραγματικότητα από την εξομοίωση.

Με τη χρήση ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας από την κορυφαία real time 3D πλατφόρμα ανάπτυξης Unity και με τη συνδρομή των Φινλανδών ειδικών εικονικής και μεικτής πραγματικότητας της Varjo, ο εξομοιωτής δημιουργεί την εμπειρία οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου σε πραγματικούς δρόμους. Συνδυάζει γραφικά 3D υψηλής ευκρίνειας που αναπαριστούν την πραγματικότητα, ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας και ένα ολόσωμο κοστούμι Teslasuit που προσφέρει απτικό feedback από τον εικονικό κόσμο, ενώ παρακολουθεί και τις αντιδράσεις του σώματος.

Volvo: Εξομοιωτής οδήγησης με γεύση από gaming

Αυτός ο συνδυασμός software και hardware επιτρέπει στους μηχανικούς της Volvo Cars να εξομοιώνουν αναρίθμητα κυκλοφοριακά σενάρια σε ένα πραγματικό περιβάλλον πίστας, με τη χρήση ενός πραγματικού αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί αποκομίζουν πολύτιμη γνώση για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.

Volvo: Εξομοιωτής οδήγησης με γεύση από gaming

Οι δοκιμαστές μπορεί να εκτεθούν στη λειτουργία φανταστικών χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, σε user interface για αυτόνομη οδήγηση, σε μελλοντικά μοντέλα αυτοκινήτων και πολλά άλλα σενάρια.

Ο εξομοιωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικά πεδία δοκιμών ή σε εργαστήριο και κάθε σενάριο είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο.

Το περασμένο έτος, από κοινού με την Varjo, η Volvo Cars έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που πέτυχε να οδηγηθεί ένα πραγματικό αυτοκίνητο με τη χρήση headset μεικτής πραγματικότητας. Πλέον, η συνεργασία επεκτάθηκε συμπεριλαμβάνοντας τη Unity και τον κατασκευαστή ολόσωμων απτικών κοστουμιών, Teslasuit.