6 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Βόλος: Επικαιροποίησε τα στοιχεία του στην τράπεζα και έμεινε άναυδος – «Αυτό δεν είναι δικό μου»!


Μια απίθανη υπόθεση που έφτασε στα δικαστήρια. Τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στην τράπεζα ήταν μόνο η αρχή…

Εκλεψε την ταυτότητα συναδέλφου του, πλαστογράφησε τα στοιχεία του και έκανε συμβόλαια με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να έχει κινητό τηλέφωνο δωρεάν. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, επέβαλε στον 52χρονο Βολιώτη ποινή φυλάκισης 22 μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπεξαγωγή εγγράφων και για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε τον Απρίλιο του 2014. Τότε ο συνάδελφος του 52χρονου, κάτοικος Λάρισας ηλικίας 55 ετών, επισκέφτηκε την τράπεζα για να διεκπεραιώσει υπόθεση.

Εκεί διαπίστωσε έκπληκτος με την επικαιροποίηση των στοιχείων του, ότι είχε αριθμό κινητού τηλεφώνου που δεν του ανήκε ενώ γινόταν και χρήση του κινητού τηλεφώνου στο όνομά του.

Το θύμα απευθύνθηκε άμεσα στην Αστυνομία, κατήγγειλε την υπόθεση και ξεκίνησαν έρευνες. Η Αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του δράστη και να ξετυλίξει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Η πλαστογραφία ξεσκεπάστηκε

Ο 55χρονος είχε χάσει όντως την αστυνομική του ταυτότητα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την πλαστογραφία. Για την ακρίβεια δεν την είχε χάσει, αλλά του την είχαν κλέψει, καθώς δράστης της πράξης αποδείχτηκε ότι ήταν ένας πρώην συνάδελφός του με τον οποίο απασχολούνταν σε εταιρεία στη Λάρισα.

Ο επιτήδειος του είχε αρπάξει τα στοιχεία του σε ανύποπτη χρονική στιγμή και τα είχε χρησιμοποιήσει για τα συμβόλαια. Αν δεν διαπίστωνε σε τυχαία επίσκεψή του στην τράπεζα την ύπαρξη του κινητού τηλεφώνου είναι άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα τον ζημίωνε με τις κλήσεις οι οποίες φαινόταν ότι γίνονταν από τον ίδιο, ενώ ο 55χρονος είχε άγρια μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο παθών απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και υπέβαλε μήνυση κατά του απατεώνα, ο οποίος δικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε.

Το θύμα ζήτησε την τιμωρία του κατηγορούμενου ο οποίος έκανε χρήση κινητού τηλεφώνου ζημιώνοντάς τον με διάφορα χρηματικά ποσά κάθε φορά χωρίς να έχει την άδειά του.

Στη δίκη φυσικά ο δράστης δεν παραβρέθηκε για να δώσει εξηγήσεις. Εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου στην έκδοση της απόφασης. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.