, , ,

26 Ιουνίου, 2022

Press Room

Βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία σε περιοχές των Δήμων Νέας Ζίχνης & Αμφίπολης (Βίντεο)


Βιβλική καταστροφή προκάλεσε η χθεσινοβραδινή καταιγίδα που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης. Η έντονη καταιγίδα που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ σε συνδυασμό με το χαλάζι αλλά και έναν ανεμοστρόβιλο που σημειώθηκε στην περιοχή, ξερίζωσαν δέντρα, σκέπες, ακόμη και αποθήκες  Σήμερα οι κάτοικοι των περιοχών προσπαθούν να μετρήσουν τις ζημιές και να αποκαταστήσουν όσες μπορούν.

Μεγάλες οι καταστροφές και στα χωράφια του κάμπου των Δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης με κάποιες καλλιέργειες να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Οι αγρότες απογοητευμένοι περιμένουν τον ΕΛΓΑ να έρθει για τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ίδια η εικόνα και στο τοπικό διαμέρισμα του Γαζώρου όπου και εκεί από τον δυνατό αέρα ξεριζώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα.

Οι κάτοικοι του χωριού από το πρωί να κόβουν δέντρα για να ανοίξουν δρόμους και να καθαρίζουν υπόγεια που γέμισαν από τα νερά της βροχής.

Οι κάτοικοι μάλιστα από χθες το βράδυ δεν είχα ούτε ρεύμα, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να κάνουν αγώνα για να διορθώσουν την κατάσταση. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς δέντρα έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να αφήσουν το χωριό χωρίς ρεύμα.

Από νωρίς το πρωί την δική του περιοδεία για να καταγράψει της ζημίες σε όλο το Δήμο του και ο Δήμαρχος Παντελής Μποζης ο οποίος κάνει λόγω για ολοκληρωτική πρωτόγνωρη καταστροφή.

Συνεργεία Δήμου και περιφέρειας βρισκόταν στο δρόμο με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο από τις 09:00 το πρωί να βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα ζητήσει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Δήμο Αμφίπολης στο τοπικό διαμέρισμα του Ροδολίβους η πυροσβεστική από χθες το βράδυ προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους καθώς υπήρχαν δέντρα που έπεσαν στην πλατεία του χωριού. Στο ίδιο σημείο δηλαδή στην πλατεία του Ροδολίβους ο δυνατός αέρας ξεκόλλησε και  μια στάση του ΚΤΕΛ.

Ίδια η εικόνα και στην Παλαιοκώμη του Δήμου Αμφίπολης , όπου καταστροφές σημειώθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες και στα χωριά. Στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό ξεριζώθηκαν ακόμη και δέντρα.

https://www.youtube.com/watch?v=H4Ij9BJOpTg&t=401s