4 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Βία στα νοσοκομεία: Ξέφυγε η κατάσταση! Τρία νέα σοβαρά περιστατικά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Η βία και ανομία στα Ελληνικά Νοσοκομεία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, αναφέρουν εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ), οι οποίοι καταγγέλλουν τρία νέα σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες σε τρία διαφορετικά μεγάλα νοσοκομεία της χώρας. Ζητούν άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας.

Τα φαινόμενα βίας και ανομίας δεν έχουν τελειωμό στα Δημόσια Νοσοκομεία. Στο ΑΧΕΠΑ της συμπρωτεύουσας σημειώνονται καθημερινά κλοπές, τραυματισμοί συνοδών και ασθενών και φθορές ιατρικών μηχανημάτων ακόμα και … διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η κατάσταση με τους ταλαίπωρους άστεγους που έχουν κατακλείσει τα υπόγεια του νοσοκομείου είναι πλέον εκτός ελέγχου. Στο νοσοκομείο της Σύρου ασθενής επιτέθηκε πετώντας … φιάλες οξυγόνου στο προσωπικό, ενώ στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μαινόμενος ασθενής “ξυλοφόρτωσε” χωρίς λόγο νοσηλεύτριες.

“Ακόμη αναμένουμε την Νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας”, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία τονίζει ότι “Θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι φύλακες και να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας. Τα μέτρα ασφαλείας δεν βελτιώνονται με τη σημερινή οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων”.

Δείτε τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο iatropedia.gr