16 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Βασίλης Τερζής: Μετά φταίω εγώ; Νέα τοποθέτηση για τις ακατάλληλες μάσκες του Δήμου Σερρών


1) «Με αφορμή την πρόσφατη ακατάλληλη, όσον αφορά στην ποιότητα και το είδος του υλικού, ποσότητα μασκών που παραγγέλθηκαν και διανεμήθηκαν από τον Δήμο στα σχολεία έχω να παρατηρήσω:

Ανεξάρτητα από το ότι απειλήθηκε η Δημόσια Υγεία, τη διαδικασία, την επίρριψη και καταλογισμό ευθυνών, γεγονός είναι πως για άλλη μια φορά επλήγη η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δημόσια Διοίκηση, Πολιτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες και σε αυτό είμαστε όλοι υπόλογοι κα υπεύθυνοι».

Την ίδια ημέρα σχολιάζοντας επώνυμα σε σερραϊκό blog έγραψα.

2) «Μετά φταίω εγώ…

Για άλλη μια φορά η βιασύνη τους πρόδωσε. Όπως και με
την εξαγγελία για τη σίγουρη!!! λειτουργία των Νηπιαγωγείων, στα κτήρια της Εργατικής Εστίας το Σεπτέμβριο. Έτσι και τώρα, στο πόδι όλα, απόφαση, ανάθεση, προμήθεια, παραλαβή, παράδοση. Για να βγούμε στην κάμερα και να λέμε ο Δήμος είναι εδώ πανέτοιμος και να ξεσηκώνουμε και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Κυριακή απόγευμα. Δηλαδή αν γινόταν η παράδοση στα σχολεία αιτιολογημένα, με έλεγχο και ασφάλεια, μια – δύο ημέρες αργότερα, θα έχανε η παροχή την αξία της.

Ερασιτεχνισμός και επιπολαιότητα ακόμη και στην “επικοινωνία”. Απογοήτευση και χαμηλές οι προσδοκίες. Εύχομαι τα απανωτά παθήματα να γίνουν μαθήματα, για το καλό όλων.

Υ.Γ Συγνώμη θα ακούσουμε ποτέ…»

 

Λόγω του ότι πολλά από πολλούς λέχθηκαν και γράφτηκαν, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, για το ίδιο θέμα διευκρινίζω.

1ον Δεν εξετάζω εάν το υλικό είναι ανώτερο ή κατώτερο, ο χαρακτηρισμός «ακατάλληλη» στο είδος και την ποιότητα του υλικού της μάσκας αφορά και μόνο στη «συμφωνία» με τις επίσημες προδιαγραφές που απεστάλησαν και όχι στην «επικινδυνότητά» της για την οποία ουδέποτε αναφέρθηκα.

2ον Η φράση «απειλήθηκε η δημόσια υγεία» αφορά, όπως διευκρινίζεται και στο σχόλιο που έγινε την ίδια ημέρα, στη μη τήρηση της διαδικασίας από τον Δήμο:  – έλεγχος – παράδοση – παραλαβή, ειδικά για ένα υλικό που θα διανέμονταν την επόμενη ημέρα, για να προστατέψει την υγεία ατόμων στην  πλειοψηφία 6 – 18 ετών καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μας μονάδων.

3ον Είναι ξεκάθαρο, όπως το γράφω άλλωστε, το που επιρρίπτω την ευθύνη για την οποία είμαστε όλοι υπόλογοι.