5 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό με τον 48χρονο μετανάστη: Κατέβηκε από το τρένο γιατί δεν είχε εισιτήριο


Απάντηση για το περιστατικό με τον μετανάστη που αναγκάστηκε να κατέβει από το τρένο στο δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη, καθώς οι επιβάτες νόμιζαν ότι έχει κορωνοϊό, έβγαλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν κάνει καμία αναφορά στο ζήτημα του κορωνοϊού, αλλά σημειώνει πως ζητήθηκε από τον 48χρονο Καμερουνέζο μετανάστη να κατέβει από το τρένο, λόγω του ότι το εισιτήριό του ήταν για τη Λιβαδειά, ενώ ο ίδιος ήθελε να πάει στην Καρδίτσα, αλλά δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει το νέο εισιτήριο.

«Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας lamiareport, οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και απαίτησαν να κατέβει από το τρένο o 48χρονος, όταν κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, έδειξε χαρτί στον ελεγκτή, στο οποίο αναφερόταν ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον Μάιο, αλλά πλέον είναι υγιής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το συμβάν:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στην αμαξοστοιχία 54 την Τρίτη 04/08, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι ο επιβάτης είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί έως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Καρδίτσα.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά.

Ο επιβάτης μετακινήθηκε, υπό την επιτήρηση του Προϊσταμένου της Αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι.

Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο».

φωτιστικά inde.gr