19 Ιουλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Τραγωδία στο Μάτι: Ράγισαν καρδιές για τα 102 θύματα, 2 χρόνια μετά


Μνημόσυνο στη μνήμη των 102 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Μάτι πριν από δύο χρόνια, στις 23 Ιουλίου 2018, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα, της Περιφέρειας και πλήθος κόσμου.

Την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε τρισάγιο στην Αργυρά Ακτή. Στο τρισάγιο που ακολούθησε, συγγενείς των θυμάτων, φώναξαν ζητώντας δικαίωση για τα θύματα, τονίζοντας πως το «Μάτι δεν είναι καταβόθρα νεκρών».

Στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε: «Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε.

Κάθε φορά που φέρνουμε στο νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι’ αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους, το σάρωμα της καθημερινότητάς τους. Και νιώθουμε βαθύτατα την ευθύνη απέναντί τους.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους,να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας».

δακρυσμένη γυναίκα

Μνημόσυνο για τα 102 θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μνημόσυνο για τα θύματα στο Μάι

Να σημειωθεί πως λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεν μπορούσαν να εισέλθουν πολλά άτομα και για τον λόγο αυτό υπήρχε αστυνομικός στην είσοδο με σκοπό να ενημερώνει τον κόσμο.

Λουλούδια στη θάλασσα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στην τραγωδία στο Μάτι.

Λουλούδια στη θάλασσα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στην τραγωδία στο Μάτι.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι, όπου χάθηκαν 102 ζωές.
συντετριμμένη γυναίκα

ο Εσταυρωμένος

Μνημόσυνο για τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν από την τραγωδία στο Μάτι, το 2018.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

φωτιστικά inde.gr