24 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Να συλληφθούν αυτοί που έκαψαν το αυτοκίνητο του Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη


Τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών του εμπρησμού του αυτοκινήτου του Τούρκου διπλωμάτη τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη, ζητά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανάλογων περιστατικών ενώ καλεί τις ελληνικές αρχές να εμποδίσουν αυτές τις ενέργειες.

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η διαμαρτυρία εκφράστηκε τόσο στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα όσο και στις ελληνικές αρχές δια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Δυστυχώς τέτοια γεγονότα κατά του διπλωματικού προσωπικού μας στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια» προσθέτει ο Χαμί Ακσόι.

«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εμποδίζουν τέτοιες ενέργειες και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν τις αποστολές και το προσωπικό μας, να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να τους τιμωρούν όπως τους αξίζει» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.