Tόνος από «χρυσάφι»… Πουλήθηκε σε δημοπρασία 1,6 εκ. ευρώ
Ο Kiyoshi Kimura… ξαναξηλώθηκε!
Ο εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών με εστιατόρια σούσι στην Ιαπωνία αγόρασε τόνο αντί 1,6 εκατ. ευρώ, που γίνεται ο δεύτερος πιο ακριβός στην ιστορία!
Πόσο είχε κοστίσει ο πρώτος;
Μόλις πέρυσι, και πάλι ο Kimura, είχε δώσει 3,3 εκατ. ευρώ, κάνοντας ρεκόρ τιμής! Πλέον, δηλαδή, του ανήκει και η πρώτη και η δεύτερη θέση.
Στην πρώτη δημοπρασία του νέου έτους στην αγορά ψαριών Toyosu του Τόκιο, ο τόνος των 276 κιλών κατέληξε στα χέρια του επικεφαλής της εταιρείας, που λειτουργεί τη δημοφιλή αλυσίδα εστιατορίων σούσι “Sushizanmai”.
Παρότι το ψάρι ήταν ακριβό, ο Kimura δήλωσε πως θέλει, με κάθε κόστος, να σερβίρει τον καλύτερο τόνο στους πελάτες του.