Το θαυματουργό σκόρδο και οι ιδιότητες του
Πολλές έρευνες έχουν συγκεντρωθεί στις ιδιότητες του σκόρδου, και έχουν καταλήξει ότι όταν το τρώμε με άδειο στομάχι, μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο αντιβιοτικό.
Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όλοι ξέρουμε ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά ίσως δε γνωρίζουμε τόσο καλά την ισχυρή αποτοξινωτική του δράση.
Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και παλιά συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από πνευμονική φυματίωση, αλλά και χρόνια βρογχίτιδα, να τρώνε καθημερινά αρκετά σκόρδα.
Ως φάρμακο κατά της γρίπης διαφημίστηκε πολύ στην επιδημία του 1918.
Πολύ ωφέλιμο είναι επίσης για όσους έχουν παράσιτα στο έντερο και μάλιστα για τους οξύουρους, όπου συνιστώνται και υποκλυσμοί με χυμό σκόρδου.
Δες τους λόγους που πρέπει να τρώμε περισσότερο σκόρδο καθώς αυτό βοηθάει στην:
Υψηλή αρτηριακή πίεση Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν πάσχετε από υπέρταση, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης. Πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ή του στομάχου.
Αθηροσκλήρωση: Τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται πιο παχιά εξαιτίας της συσσώρευσης χοληστερόλης και της απόθεσης ασβεστίου. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.
Επιπλέον:
Συμβάλλει θετικά στον οργανισμό και τις καύσεις με μοναδικό τρόπο.