28 Απριλίου, 2020

Press Room

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την Πρωτομαγιά – Αστυνομικοί στους δρόμους, μπλόκα και σκέψεις για αυστηρά πρόστιμα


Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας την Πρωτομαγιά προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Μετά την αποτελεσματική εφαρμογή, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα, η ΕΛ.ΑΣ θα συνεχίσει με ένα ακόμη πλάνο για την Πρωτομαγιά, ώστε να κερδηθεί και πάλι το στοίχημα με την τήρηση των μέτρων περιορισμού από τους πολίτες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο δύσκολο έργο, καθώς την Πρωτομαγιά θα πρέπει να φροντίσουν να τηρηθούν και οι αποστάσεις σε όσους συγκεντρωθούν στις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα, σε περιοχές που στην αργία «σφύζουν» από κόσμο, όπως παραλίες, πάρκα και βουνά, θα υπάρχει αστυνομική παρουσία, ώστε να αντιμετωπιστεί κι εκεί τυχόν συνωστισμός. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξει και απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το αστυνομικό προσωπικό θα επιχειρήσει με τηλεβόες την τήρηση των αποστάσεων, ενώ θα συνεχιστούν οι βεβαιώσεις παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες θα καθορίσουν τα στάδια κινήσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εντοπίζονται παρεκτροπές και ακραίες περιπτώσεις συνωστισμού.