, ,

8 Μαΐου, 2023

Press Room

Το πρόγραμμα των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ από 9 έως 11 Μαϊου


ΤΡΙΤΗ 09/05/2023 | ΩΡΑ : 21:15

«ΧΟΛΙ ΜΑΟΥΝΤΕΝ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΓΕΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΣΤΑNDÉ THEATER GROUP» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Διάρκεια 60΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Λίγα λόγια για το έργο : Ακροβατώντας μεταξύ αλήθειας και ψέματος, ένας ετοιμοθάνατος δημιουργεί με το σώμα του εικόνες υπαρκτές αλλά και φανταστικές στην προσπάθεια να εξιστορήσει ποικίλες καταστάσεις αλλά και συναισθήματα της ζωής του. Μέσα από την διπλή σκηνική του παρουσία βιώνει κωμικοτραγικές στιγμές και φτάνει ορισμένες φορές σε αδιέξοδο. Τα δύο σώματα επί σκηνής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μονολογούν, να αυτοσαρκάζονται, να φοβούνται και να αναπολούν. Λαμβάνοντας το σώμα και τον λόγο ως παράλληλες αφηγήσεις, και έχοντας ως αφετηρία αυτό το εργαλείο, εξερευνούμε τα όρια του σώματος αλλά και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει μέσω της δραματουργίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/05/2023 | ΩΡΑ : 21:15

«ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» ΤΟΥ ΣΑΪΜΟΝ ΣΤΙΒΕΝΣ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΧΑΝΤΟΝ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΕΦΑΑ – ΔΙ.ΠΑ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ Διάρκεια 120 ΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Λίγα λόγια για το έργο : Ο Κρίστοφερ Μπουν είναι ένας παράξενος νέος και το μυαλό του δουλεύει με τρόπο ιδιαίτερο. Ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η αναζήτησή του όμως θα τον παρασύρει σε μονοπάτια δύσβατα, που οδηγούν στη χαμένη από καιρό μητέρα του. Καλείται τώρα να ξεδιαλύνει άλλα μυστήρια, αυτά του κόσμου των μεγάλων, πολύ πιο περίπλοκα από το απλό «Ποιος σκότωσε το σκύλο».

ΠΕΜΠΤΗ 11/05/2023 | ΩΡΑ : 21:15

«ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΫΝΕΡ» ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Διάρκεια 60΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

Λίγα λόγια για το έργο : Οι Ιστορίες του κ. Κόυνερ άρχισαν να γράφονται το 1935 και τέλειωσαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, λίγο πριν από το θάνατο του Μπρεχτ. Είναι μικρά αλλά λαμπρά δείγματα πεζού λόγου, που αποτυπώνουν πυκνά και την κοινωνική κριτική του Μπρεχτ, αλλά και την ηθική του διδαχή.