11 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Το πράγμα που ξεχνάμε να καθαρίζουμε τακτικά στο αμάξι και… πρέπει!


Την ώρα που ένα αυτοκίνητο χρειάζεται καλή συντήρηση και πολλή στοργή, υπάρχουν πράγματα που παραβλέπουμε συνήθως στην καθημερινή λειτουργία.

Όπως τη σκόνη από τα φρεναρίσματα. Η σκόνη από την τριβή του δίσκου με τα τακάκια δηλαδή, που συσσωρεύεται στις ζάντες και τις κάνει να δείχνουν χάλι μαύρο.

Κι αν αυτή η σκόνη δεν επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος πέδησης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η σκόνη που δημιουργείται κατά την πέδηση αποτελεί το 16% των βλαβερών ουσιών που εκπέμπουν τα οχήματα.

Αυτή η σκόνη αποτελείται από σωματίδια επιβλαβή τόσο για το περιβάλλον όσο και την υγεία μας. Απαρτίζεται μάλιστα κατά 92% από σωματίδια σιδήρου και το υπόλοιπο 8% είναι υπολείμματα άνθρακα, σκόνη, βρομιές και τέτοια πράγματα, που μένουν να ψήνονται κάτω από τον καυτό ήλιο και αφήνουν κηλίδες στις ζάντες.

Την ώρα που ακόμα και φίλτρα υπάρχουν στην αγορά για την απορρόφηση των σωματιδίων του φρεναρίσματος, καθώς έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, ένα καλό καθάρισμα των ζαντών όταν αρχίζουν να μαυρίζουν από τη σκόνη είναι η ενδεικνυόμενη κίνηση.

Καθαρό και κρύο νερό και ένα σφουγγάρι χρειαζόμαστε, καθώς αυτή η σκόνη έχει τη συνήθεια να προσκολλάται στη ζάντα μέσω στατικού ηλεκτρισμού. Την πληροφορία μάς δίνει η αμερικανική εκστρατεία ενημέρωσης για τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου Car Care Council…

φωτιστικά inde.gr