14 Μαρτίου, 2021

Press Room

Το περίεργο αλλά ιδιοφυές κόλπο για να ψιλοκόψετε εύκολα κρεμμύδια [βίντεο]


Σε κανέναν δεν αρέσει να κόβει κρεμμύδια -και όχι μόνο επειδή σε κάνουν να κλαις.

Δεν είναι και το ευκολότερο λαχανικό για κόψιμο. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι βασικό συστατικό σε μια σειρά διάφορων πιάτων, θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς να το κόβουμε εύκολα και γρήγορα.

Μια γυναίκα με το όνομα Λίντσεϊ έχει διχάσει τους χρήστες του διαδικτύου για τον τρόπο που κόβει τα κρεμμύδια. Η Λίντσεϊ μοιράστηκε την ιδιαίτερη τεχνική της στο TikTok, όπου είναι γνωστή ως @lyndseymjames, σε ένα βίντεο που έχει προβληθεί περισσότερες από 870.000 φορές.

«Σκέφτηκα να έρθω και να σας δείξω πώς κόβω τα κρεμμύδια γιατί, προφανώς, ο τρόπος που το κάνω είναι περίεργος, αλλά για μένα έχει νόημα», λέει.

Δείτε το βίντεο με τον έξυπνο τρόπο για το κόψιμο κρεμμυδιών:

Αρχικά, αφαιρέστε το εξωτερικό στρώμα του κρεμμυδιού και στη συνέχεια κόψετε τη μία πλευρά, ώστε να μπορεί να σταθεί σε μια επίπεδη σανίδα, αλλά η κορυφή του κρεμμυδιού πρέπει να έχει ακόμα τη ρίζα του.

@lyndseymjamesDiced onion hack! #hack #fyp

♬ original sound – Lyndseyj


Στη συνέχεια, όπως βλέπουμε στο βίντεο, η γυναίκα κάνει τομές στο κρεμμύδι από πάνω προς τα κάτω, φροντίζοντας να κρατήσει ένα διάκενο 1 εκατοστό από τη ρίζα, έτσι ώστε το λαχανικό να παραμείνει ενιαίο, όπως φαίνεται στα πλάνα. «Λοιπόν, στην ουσία κόβεις κυριολεκτικά τμήματα σαν πορτοκάλι», εξηγεί η Λίντσεϊ.

Αμέσως μετά, μόλις το κρεμμύδι «μοιάζει με λουλούδι», τοποθετήστε το στο πλάι του, κόψτε φέτες προς την αντίθετη κατεύθυνση και ιδού, έχετε κρεμμύδι ψιλοκομμένο. «Γιατί να το κάνεις με άλλο τρόπο;», αναρωτιέται η ίδια.

Από τότε που κοινοποιήθηκε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 likes και έχει λάβει περισσότερα από 3.000 σχόλια από εντυπωσιασμένους θεατές. «Αυτό δεν είναι περίεργο, είναι ιδιοφυές», έγραψε κάποιος.