31 Μαρτίου, 2020

Press Room

Το πείραμα απέτυχε: Αντί να φτιάξει συσκευή για τον κορωνοϊό, έμεινε με τους μαγνήτες κολλημένους στην μύτη του


Το διαδίκτυο βρίθει από προτάσεις για να περάσετε τον χρόνο σας στο σπίτι κατά την διάρκεια της έκρηξης του κορωνοϊού, αλλά ένας Αυστραλός επιστήμονας κατέληξε στο νοσοκομείο χάρη στην επιλογή του.

Με τις ιατρικές αρχές σε όλο τον κόσμο να συμβουλεύουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να αγγίζουν τα πρόσωπά τους προκειμένου να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Ντάνιελ Ρίντρον από την Μελβούρνη σκέφτηκε να προσπαθήσει να κάνει έναν αισθητήρα που θαμπορούσε να σας ειδοποιήσει κάθε φορά που τα χέρα σας πλησίαζαν το πρόσωπό σας, όπως δήλωσε στο CNN.

Το πείραμα του Αυστραλού αστροφυσικού

Ο 27χρονος αστροφυσικός είχε κάποια ηλεκτρονικά κομμάτια στο σπίτι του και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στην μηχανική. «Βαριόμουν πολύ όταν μου ήρθε η ιδέα» είπε παραδεχόμενος πως η εφεύρεσή του είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που σκόπευε: Αντί να κάνει θόρυβο κάθε φορά που τα χέρια του ήταν κοντά στο πρόσωπό του, χτυπούσε αδιάκοπα κάθε φορά που τα πλησίαζε στο πρόσωπό.

«Πέθανα στο γέλιο και προσωρινά εγκατέλειψα την προσπάθεια» πρόσθεσε. «Τότε άρχισα να τοποθετώ, χωρίς να το σκεφτώ, μαγνήτες στο πρόσωπό μου. Πρώτα στους λοβούς των αυτιών μου και μετά στα ρουθούνια μου, σαν ένα μαγνητικό piercing».

«Οι γιατροί γελούσαν βλέποντάς με»

Σε αυτό το σημείο, όλα ήταν σχετικά καλά, αλλά αυτό που ακολούθησε θα το θυμάται σίγουρα. «Το πρόβλημα προέκυψε όταν έβαλα μαγνήτες στο άλλο μου ρουθούνι» είπε. «Σπρώχθηκαν όλοι μαζί και αυτοί στο διάφραγμά μου, κόλλησαν». Ο Ρίρντον δεν μπόρεσε να τους αφαιρέσει μόνος του και κατέληξε στο τοπικό νοσοκομείο. Είπε ότι πέρασε περίπου μία ώρα εκεί, περιγράφοντας τις εγκαταστάσεις ως «αρκετά ήσυχες» καθώς οι ασθενείς με κορωνοϊό στέλνονταν σε άλλο νοσοκομείο. «Το προσωπικό το απολάμβανε – αρκετοί γιατροί και μερικοί νοσηλευτές ήρθαν να με δουν και να γελάσουν μαζί μου» δήλωσε ο Ρίρντον. «Τελικά, δύο γιατροί τους τράβηξαν – αρπάζοντας ο καθένας από έναν σε κάθε ρουθούνι».

Ο Ρίρντον τράβηξε μια φωτογραφία της ιατρικής έκθεσης, που έλεγε ότι είχε αρνηθεί πως υπήρχαν κι άλλοι μαγνήτες στην μύτη του. «Πονούσα λίγο, την ώρα που τραβούσαν τους μαγνήτες από την μύτη μου. Αλλά εκτός από αυτό, γελούσα με όλους τους άλλους».

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, η Αυστραλία έχει πάνω από 4.200 κρούσματα κορωνοϊού και 17 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Σε απάντηση της επιδημίας, η χώρα κατέστησε αυστηρότερους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις από χθες. Ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον δήλωσε πως οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε δύο άτομα και διέταξε τους ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός από την αγορά για απαραίτητα είδη ανάγκης, ιατρικής περίθαλψη, άσκηση, εργασία ή εκπαίδευση.