23 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Το μήνυμά του για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος τονίζει τα εξής:

«Η επέτειος προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, όχι μόνο για το παρελθόν και την ιστορία μας, αλλά κυρίως για την μελλοντική πορεία του Έθνους μας.

Η ανέλπιστη νίκη στα βουνά της Β. Ηπείρου, η πρώτη και μόνη έως τότε νίκη εναντίον του φασιστικού τέρατος, ήταν αποτέλεσμα τριών παραγόντων:
α) της ευψυχίας και του θάρρους των πολεμιστών μας, πατέρων και παππούδων μας, οι οποίοι μάχονταν υπέρ βωμών και εστιών, β) της κατά το δυνατόν σωστής προετοιμασίας από την τότε ηγεσία, αλλά και γ) της ομόνοιας μεταξύ όλων των δυνάμεων του Έθνους μπροστά στον κοινό εχθρό.

Και ο τελευταίος αυτός παράγοντας καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικός σήμερα που η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει εξωτερικούς κινδύνους και απειλές, που στρέφονται ευθέως εναντίον της εδαφικής της ακεραιότητας, παράλληλα με τις προκλήσεις στο εσωτερικό, όπως είναι η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος.

Η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, μακριά από ιδεοληψίες και φανατισμούς, πιστεύω ότι αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για την πρόοδο και την ευημερία του Έθνους μας, αλλά και το καλύτερο μνημόσυνο για όλους αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Ελλάδας».