20 Μαΐου, 2020

Press Room

Το ΚΚΕ Σερρών για τα προβλήματα του Νοσοκομείου


Συνάντηση με συμβασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση στο Νοσοκομείο Σερρών, καθώς επίσης με το σωματείο εργαζομένων και τον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών είχε τη Δευτέρα 18 Μαϊου κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Σερρών του ΚΚΕ.

Τα μέλη της Τομεακής οργάνωσης διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι και εργάζονται κάτω από κακές συνθήκες.

Στη συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρθηκαν όλα τα παραπάνω αιτήματα των εργαζομένων, η θέση της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και τα αιτήματα που θέτει το σωματείο για προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, στελέχωση των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας , περισσότερες κλίνες ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Σερρών έχει να καλύψει πολλές απαιτήσεις και ανάγκες. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από το ΚΚΕ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο βαθμό που πρέπει, εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, των διαχρονικών πολιτικών που δίνουν ψίχουλα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.