8 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Το επόμενο Σάββατο θα ανοίξουν οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το προσεχές Σάββατο (13 Φεβρουαρίου) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε η κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας το Σάββατο προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις 17:00 το απόγευμα.

«Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό έφερε προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων.

Σημειώνεται ότι η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS για τις μετακινήσεις, με την ίδια να τονίζει ότι η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα μέτρα, αλλά εξετάζει κιόλας αν αυτά είναι εφαρμόσιμα.