, , ,

3 Ιουλίου, 2022

Press Room

Τις πληγείσες περιοχές Αμφίπολης & Νέας Ζίχνης επισκέφθηκε ο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών Κ. Καραμανλής-Αύριο στις περιοχές Τριαντόπουλος και Λυκουρέντζος


Αυτοψία στις αγροτικές περιοχές των Δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία θα πραγματοποιήσουν αύριο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντοπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, οπως ανακοίνωσε με δήλωση του στα μέσα ενημέρωσης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τις πληγείσες  περιοχές και συνομίλησε με αγρότες και παραγωγούς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρίσκεται στις παραπάνω περιοχές προκειμένου να διαμορφώσει καλύτερη εικόνα των ζημιών που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση και το μπουρίνι που “σάρωσε” τις αγροτικές εκτάσεις. Παράλληλα, ο Υφυπουργός και ο πρόεδρος του Οργανισμού θα ενημερώσουν τους πληγέντες αγρότες και ιδιοκτήτες μονάδων σχετικά με τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης και στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα από την στιγμή που “χτυπήθηκαν” οι περιοχές από την θεομηνία. Όπως για παράδειγμα η κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για την καταγραφή των ζημιών. Ο ίδιος τόνισε πως η Ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των παραγώγων όπως είχε γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, δίνοντας γενναία χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Καραμανλής συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τους Δημάρχους Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης Παντελή Μπόζη και  Στέργιο Φραστανλή, αντίστοιχα.