12 Αυγούστου, 2020

Press Room

Την ένταξή τους στα πληττόμενα επαγγέλματα ζητούν οι μουσικοί της Β. Ελλάδας – Με ανοιχτή επιστολή σε Πρωθυπουργό και ΥΠΠΟ


Την ένταξη του κλάδου στα πληττόμενα επαγγέλματα και την άμεση επιδότηση όλων των μουσικών για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ζητά ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Υπογραμμίζοντας τις συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο. Οι μουσικοί της Β. Ελλάδας, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας, ζητούν επίσης, άμεσα, συνάντηση με τους αρμοδίους γ.γ. των υπουργείων Πολιτισμού και Εργασίας, «για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε ό,τι αφορά το εργασιακό – ασφαλιστικό και τις προϋποθέσεις της επιδότησης για όλους τους μήνες της αναγκαστικής παύσης εργασίας, καθώς και των κινήτρων που πρέπει να δοθούν στις επιχειρήσεις για να απασχολήσουν μουσικούς με βάση τις μειωμένες χωρητικότητες».

Τονίζουν ακόμη την ανάγκη για άμεση «υλοποίηση και ενεργοποίηση του καλλιτεχνικού μητρώου σε συνεργασία και με τη γνωμοδότηση των πρωτοβάθμιων οργάνων».