29 Ιουλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Την «έλουσε» με γάλα γιατί δεν ήθελε να προσκομίσει δικαιολογητικά σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ


Κρούσμα βίας σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Νέου Κόσμου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ σε βάρος εργαζόμενης, διοικητικής υπαλλήλου στο τμήμα παροχών.

Ειδικότερα συναλλασσόμενος προσήλθε στο υποκατάστημα του Νέου Κόσμου, αιτούμενος τη λήψη συγκεκριμένης παροχής, επειδή όμως θεώρησε «γραφειοκρατική ταλαιπωρία», τη προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών που του ζητήθηκαν από την υπάλληλο αποφάσισε να ξεσπάσει την «αγανάκτησή» του σ’ αυτήν.

Ο συναλασσόμενος ο οποίος κρατούσε ένα μπουκάλι γάλα την περιέλουσε και κατόπιν έφυγε κύριος, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ επειδή αυτό το συμβάν, είναι το τελευταίο από μια σειρά πολλών άλλων που έχουν λάβει χώρα σε βάρος εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ και καθώς είναι πολύ «ζωντανό» ακόμα, το συμβάν στη Δ.Ο.Υ Κοζάνης, όπου εφοριακοί, έπεσαν θύματα «τυφλής» εγκληματικής βίας, μόνο και μόνο γιατί έκαναν τη δουλειά τους ζητούν μία σειρά μέτρων από το Υπουργείο Εργασίας αλλά και τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, να διασφαλίσουν, καταρχάς την φυσική ακεραιότητα τους και κατά δεύτερον, την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.

Για να γίνουν αυτά, όμως, πρέπει:

1. Να υποβληθεί από τα αρμόδια όργανα του e-ΕΦΚΑ, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συγκεκριμένου συναλλασσόμενου, ώστε αφ’ ενός να λογοδοτήσει ο ίδιος στην δικαιοσύνη, αφετέρου για να σταλεί «μήνυμα» σε όσους τυχόν θελήσουν να τον μιμηθούν, που θα λέει ότι τέτοιου είδους τραμπουκισμοί, δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητοι.

2. Να καλυφθούν με προσλήψεις (ή έστω μέσω της «κινητικότητας»), τα υφιστάμενα κενά στις θέσεις του μόνιμου προσωπικού ασφαλείας.

3. Έως ότου γίνει η κάλυψη των προαναφερόμενων κενών, να υπάρξει πρόνοια για την εφαρμογή των διατάξεων που ορίζει η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αριθμό 7017/7/1-Θ/2020 (ΦΕΚ2965/Β/20-7-2020) και τίτλο «Πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφαλείας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Επιχειρήσεων, καθώς και για τη συνοδεία χρηματαποστολών αυτών.».

4. Να υπάρξει επέκταση και στους εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ, της νομοθετικής ρύθμισης που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ. “Είναι κάτι αυτονόητο και ηθικά επιβεβλημένο, αφού ανάλογους κινδύνους αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους” σημειώνει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ.

φωτιστικά inde.gr