15 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Τηλεργασία: Στο προσκήνιο ένα υβριδικό μοντέλο αλά Google -Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν πλέον να δουλεύουν από το σπίτι


Εν αναμονή των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα επικαιροποιούν τους κανόνες για την τηλεργασία και θα βάλουν ασφαλιστικές δικλείδες για τους εργαζόμενους όπως για παράδειγμα το δικαίωμα στην αποσύνδεση, καταγράφεται ήδη μια κόπωση εκ μέρους των απασχολούμενων εξ αποστάσεως.

«Οι εργαζόμενοι έχουν κουραστεί και έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με τη δουλειά από το σπίτι, δήλωσε ο CEO της Cisco, Chuck Robbins κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψής του με αναλυτές». Όπως είπε, «στην αρχή τους άρεσε το νέο τους, κατανεμημένο, πρόγραμμα, ωστόσο τώρα θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο. Νομίζω ότι έχουμε περάσει σε αυτή τη φάση που οι άνθρωποι δυσκολεύονται πραγματικά ψυχικά, οι άνθρωποι δεν το απολαμβάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Robbins, τονίζοντας ότι αυτό έχει εκλάβει από τους ίδιους τους υπαλλήλους του.

«Ένας από τους υπαλλήλους μας μου είπε τις προάλλες, ότι δεν τον πειράζει η επιλογή εργασίας από το σπίτι, αλλά τον πειράζει το να αναγκάζεται να δουλεύει από το σπίτι», συνέχισε.

Το υβριδικό μοντέλο

Ποια είναι η εναλλακτική; Ένα υβριδικό μοντέλο, όπου οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν στο γραφείο δύο φορές την εβδομάδα και θα δουλεύουν τις υπόλοιπες ημέρες από το σπίτι, ή το αντίστροφο. Παρόμοιο μοντέλο εργασίας έχει ανακοινώσει η Salesforce αλλά και η Google, η οποία έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα γραφεία από την 1η Σεπτεμβρίου και να δουλεύουν εκεί για τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Από την άλλη, εταιρείες όπως η Twitter και η Dropbox έχουν ανακοινώσει στο προσωπικό τους ότι μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι, για πάντα.