5 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Τηλεργασία: Για ποιους ισχύει υποχρεωτικά και για πόσο – Μέχρι πότε παρατείνεται το μέτρο


Από σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ξεκινά η νέα δέσμη εκτάκτων μέτρων στην Αττική, λόγω κορωνοϊού, που προβλέπει και την παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας.

Παράλληλά ισχύει και κυλιόμενο ωράριο στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Σκοπός της διάταξης είναι η αποσυμφόρηση των εργασιακών χώρων αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική.

Υποχρεωτική τηλεργασία για την Περιφέρεια Αττικής

Ειδικότερα, έως 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των μισθωτών που μπορούν να εργαστούν από απόσταση αφορά αποκλειστικά και μόνο στην Περιφέρεια Αττικής.

Από την υποχρεωτική τηλεργασία εξαιρούνται τα σχολεία και γενικώς οι εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας, τα νοσοκομεία και γενικώς οι δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, οι φαρμακαποθήκες, οι επιχειρήσεις υπεραγορών τροφίμων και οι ταχυμεταφορές.

Το υπουργείο Εργασίας για την τηλεργασία

  • Παίρνει παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου
  • Η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους.
  • Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι τα παραπάνω προσωρινά, έκτακτα, αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα, αφορούν αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής.