6 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Θρίλερ διαρκείας στο Τόγκο: Με πρόβλημα υγείας ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που κρατείται από πειρατές


Συνεχίζεται η αγωνία για τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό, ο οποίος απήχθη από πειρατές τα ξημερώματα της Κυριακής όταν βρισκόταν πάνω σε δεξαμενόπλοιο που έπλεε στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής.

Για τρίτη ημέρα δεν υπάρχουν νέα για την κατάστασή του, αλλά και για το που τον κρατούν οι πειρατές.

Το πρόβλημα υγείας του 20χρονου

Ο νεαρός ναυτικός πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, ενώ την έντονη ανησυχία του για την τύχη του γιου του εξέφρασε ο πατέρας του μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο 20χρονος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, για το οποίο πρέπει να λαμβάνει καθημερινά φαρμακευτική αγωγή, την οποία μετά την απαγωγή φαίνεται δύσκολο να έχει μαζί του.

Ωστόσο, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών και πρώην μισθοφόρος κ. Ροβύθης, τόνισε ότι εάν τα κίνητρα των δραστών είναι τα λύτρα, τότε οι απαχθέντες αποτελούν ένα σημαντικό «κεφάλαιο» για τους ίδιους, γι αυτό και συνήθως τους φροντίζουν.

Ο ίδιος διατύπωσε την υποψία ότι η ομάδα των πειρατών προήλθε από τη Νιγηρία, καθώς τα περισσότερα συμβάντα σημειώνονται στη χώρα αυτή.

(φωτογραφία αρχείου)