9 Ιουνίου, 2020

Press Room

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών -Στα σκαριά και εκστρατεία ενημέρωσης


Ξεκινούν άμεσα τοπικά προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δήμων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι τοπικές παρεμβάσεις λειτουργούν συμπληρωματικά στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στην Περιφέρεια, συμφωνήθηκε η υλοποίηση κοινής καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας, με την παραγωγή τηλεοπτικού σποτ και τη διοργάνωση εκδήλωσης ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης στον Λευκό Πύργο στις αρχές Ιουλίου.

Να συμβάλουν οι Δήμοι με ψεκασμούς κατά των κουνουπιών

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι «μέσα κι από τα δημοτικά προγράμματα θα επιτευχθούν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση των κουνουπιών, ήδη από το φετινό καλοκαίρι». Σημείωσε, δε, ότι οι Δήμοι άμεσα μπορούν να συμβάλλουν σε ό,τι αφορά τους ψεκασμούς σε ορισμένα κρίσιμα σημεία των αστικών κέντρων και την ενημέρωση των πολιτών.

Για συνένωση δυνάμεων μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αναφορικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον. Τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν έκτακτοι ψεκασμοί, καθώς σημειώθηκε έντονο πρόβλημα κουνουπιών στη συμπρωτεύουσα.

Drone εναντίον των κουνουπιών επιστράτευση η Κρήτη

Στο πλαίσιο του, τριετούς Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών 2020-2022» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα ψεκασμός με τη χρήση drone σε δύσβατα σημεία του ποταμού Γιόφυρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κουνουπιών και να προστατευτούν και οι περιοχές εκείνες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από τα συνεργεία επίγειων ψεκασμών.