13 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Θεσσαλονίκη: Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος και ο 15ος μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»


Τη διεξαγωγή εντός του Νοεμβρίου του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» σηματοδότησε η οριστική έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου των δύο οργανώσεων από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αυτό αναφέρει η οργανωτική επιτροπή των δύο διοργανώσεων, υπογραμμίζοντας ότι «αναβολή θα δοθεί μόνο σε περίπτωση τοπικού lockdown, καθ’ υπόδειξη της ΥΕΕ-ΓΓΑ, πάντοτε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας και τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης». Έτσι στις 14/11 θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και την επομένη θα ακολουθήσει ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5.000 μέτρων.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 28/11, θα διεξαχθεί ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 10.000 μ. του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin και την επόμενη ημέρα θα ακολουθήσει ο διεθνής ιστορικός μαραθώνιος και ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5.000 μέτρων. Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή , οι προαναφερόμενες διαδρομές δεν θα συμπίπτουν, «πάρα μόνο στην περιοχή του τερματισμού στη Λεωφόρο Νίκης, όπου οι δρομείς θα κινούνται σε διαφορετικές λωρίδες κατεύθυνσης».

Το κυρίαρχο μήνυμα των δύο διοργανώσεων είναι η παρότρυνση όλου του κόσμου για την υιοθέτηση του υγιούς τρόπου ζωής που οδηγεί στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας και γενικά της ποιότητας ζωής και του επιπέδου ευτυχίας των πολιτών.

1.000 δρομείς μπορούν να συμμετέχουν σε Ημιμαραθώνιο και Μαραθώνιο

Σύμφωνα με το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο ο μέγιστος αριθμός συμμετοχής ανά δρόμο του αγωνιστικού προγράμματος των δύο διοργανώσεων θα είναι οι 1.000 δρομείς, με απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωσης εγγραφής, οι εκκινήσεις των οποίων θα πραγματοποιούνται σε γκρουπ των 50 ατόμων, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τις προαναφερόμενες διοργανώσεις οργανώνει η ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και αποτελούν επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελούν υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υποστηρίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντών.

φωτιστικά inde.gr