5 Ιουνίου, 2020

Press Room

Θεσσαλονίκη: «Σαφάρι» της Τροχαίας για τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ σε λεωφορειολωρίδες


«Σαφάρι» για τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκινά η διεύθυνση τροχαίας, μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την επόμενη εβδομάδα, γερανοί θα σηκώνουν τα οχήματα, κυρίως αυτά που είναι σταθμευμένα σε λεωφορειοδρόμους και εμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των αστικών λεωφορείων, τα οποία θα τα μεταφέρουν σε φυλασσόμενο χώρο.

«Θα βάλουμε τάξη και θα νοικοκυρέψουμε την πόλη»

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», η τροχαία έχει ήδη καταλήξει στον χώρο που θα οδηγούνται τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα σταθμευμένα και δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

«Προχωράμε σε πιο δραστικά μέτρα. Σε άρσεις παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Θα βάλουμε τάξη και θα νοικοκυρέψουμε την πόλη, ιδιαίτερα τους κεντρικούς δρόμους. Δεν μπορεί ο οδηγός να έχει αφήσει το όχημα του σε λεωφορειόδρομο και να κοιμάται ήσυχος, την ώρα που ταλαιπωρούνται οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Καμπάνες» για τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ

Σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο, αμέσως μετά το «σήκωμα» του αυτοκινήτου από τον γερανό και τη μεταφορά του στον φυλασσόμενο χώρο, ο παραβάτης θα καλείται εκτός από το πρόστιμο της κλήσης και την αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, να καταβάλει κι ένα παράβολο ύψους 200 ευρώ. «Θα ψάχνει ο οδηγός να βρει το αυτοκίνητό του στο σημείο που το άφησε και δεν θα το βρίσκει. Την παράβαση αυτή δεν θα την ξεχάσει σε όλη του τη ζωή και σίγουρα δεν θα την επαναλάβει», συμπλήρωσε ο διευθυντής Τροχαίας.