17 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, γκαζάκια, ρόπαλα, φωτοβολίδες και πλαστή αστυνομική ταυτότητα στο υπό κατάληψη κτίριο


Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, γκαζάκια τυλιγμένα με φιτίλια, πλάκες παραφίνης, κράνη, πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι μερικά από τα υλικά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στην επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στη Θεσσαλονίκη, που τελούσε υπό κατάληψη (Terra Incognita) από τον Φεβρουάριο του 2004.

Η εκκένωση της κατάληψης γίνεται παρουσία δικαστικού λειτουργού και είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα (14:50).

Στους χώρους του κτιρίου στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτησίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης κροτίδες προσαρμοσμένες σε γκαζάκια, δοχεία με εύφλεκτο υλικό, ξύλινες ασπίδες με εσωτερική χειρολαβή, κοντάρια, ένας σταθερός και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, γραφομηχανή παλαιού τύπου, μεγάλου μεγέθους τυπογραφική μηχανή και μηχάνημα κοπής χάρτου, πλαστή αστυνομική ταυτότητα, χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ, καθώς και βιβλίο οικονομικών συνεισφορών.

εκκένωση κατάληψης στη Θεσσαλονίκη
εκκένωση κατάληψης στη Θεσσαλονίκη

Εικόνες από την εκκένωση της κατάληψης στη Θεσσαλονίκη

Οι έρευνες στο κτίριο συνεχίζονται και όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωση στην περιοχή κοντά στο κτίριο, που έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

εκκένωση κατάληψης στη Θεσσαλονίκη
εκκένωση κατάληψης στη Θεσσαλονίκη
εκκένωση κατάληψης στη Θεσσαλονίκη
φωτιστικά inde.gr