15 Ιουνίου, 2020

Press Room

Θεσσαλονίκη: Η 10χρονη Μαρκέλλα αναγνώρισε τη γυναίκα που την άρπαξε – Πού στρέφονται οι έρευνες


Να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να φτάσουν στην εξιχνίαση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν στρέψει τις έρευνές τους σε μια γυναίκα που φαίνεται να ανήκει στο στενό φιλικό περιβάλλον της 10χρονης. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του ανήλικου κοριτσιού χάθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (11/06) από την Κάτω Τούμπα, ενώ σχεδόν δύο 24ωρα μετά η Μαρκέλλα εντοπίστηκε καλά στην υγεία της από άνδρα που την αναγνώρισε στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Αστυνομικές πηγές τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από τη μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας. Μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει το κίνητρο της γυναίκας που αναζητείται.
Προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Θεσσαλονίκη: Καλά στην υγεία της η 10χρονη Μαρκέλλα

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της μικρής φαίνεται πως είναι καλή, ενώ δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ που υπέστη. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι πληροφορίες που ανέφεραν ότι το μικρό κορίτσι στη Θεσσαλονίκη είχε σημάδια στα χέρια, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται. Οι αστυνομικές Αρχές μελετώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία προσπαθούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της εξαφάνισης, από τη στιγμή που το κορίτσι δεν επέστρεψε από το σχολείο της, μέχρι τον εντοπισμό του.

Την ίδια ώρα, κάμερα κλειστού κυκλώματος φαίνεται να έχει καταγράψει την 10χρονη να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση. Ακόμη, αναζητείται και ένας ηλικιωμένος. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Τι λένε οι συγγενείς της Μαρκέλλας

Οπως έγινε γνωστό χθες, η μικρή Μαρκέλλα είδε χθες για δεύτερη φορά τη μητέρα της, καθώς το ζήτησε η ίδια και οι ψυχολόγοι που την παρακολουθούν έκριναν ότι αυτό πρέπει να γίνει. «Την είδα χθες είναι καλά, απλά νοσηλεύεται για τις πρώτες βοήθειες. Είναι κουρασμένο και τρομαγμένο. Με πήρε αγκαλίτσα», είπε η μητέρα της 10χρονης, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει ποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στο παιδί.

Από την πλευρά του, ο αδερφός της Μαρκέλλας τόνισε ότι «δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει». Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα».

Αναφορικά με τους δράστες, ο αδελφός της ανήλικης υποστήριξε ότι μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν. «Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ