20 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Θεσσαλονίκη: Ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών


Ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών στην οδό Επταπυργίου πρόκειται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης καθώς η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε τη σχετική πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για μια περιοχή εμβληματική για την πόλη έκανε λόγο, σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία τόνισε ότι επιβάλλεται να γίνουν στο σημείο αυτό παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής. Για το έργο αυτό υπάρχει, επίσης, απόφαση της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε τρία ακόμη έργα πρασίνου στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά. Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών προβλέπεται η δημιουργία πράσινων δωμάτων σε τέσσερα κτίρια δημοτικών υπηρεσιών, με σκοπό την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος σε μια πυκνοδομημένη περιοχή με πολυόροφα κτίρια.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης προβλέπεται η δημιουργία πράσινης διαδρομής επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Στον Δήμο Παύλου Μελά προβλέπεται, τέλος, η ενεργειακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες και κοινόχρηστους χώρους.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι η Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ γνωστοποίησε ότι η πρόσκληση για τη «δημιουργία, αναβάθμιση πυρήνων πρασίνου, πράσινων διαδρόμων, πράσινων δωμάτων και κάθετων κήπων» πήρε παράταση ως τις 18 Δεκεμβρίου, συνεπώς αναμένονται και άλλες προτάσεις Δήμων για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.